Uit onderzoek bleek dat 70% van de mensen die een dieet volgen te maken hebben met het jojo effect. Maar wat is dit nu precies? En welke gevolgen heeft het op ons lichaam?

Je volgt een dieet en je bent je eerste kilo’s kwijt. Leuk, maar je houd het dieet niet meer vol en je hervalt in je oude (vaak ook slechte) eetgewoonten.

Daardoor komt het verloren gewicht of zelfs meer er terug bij en weeg je misschien zelfs meer als voor je van start ging. Dit is natuurlijk niet onze bedoeling.Vervolgens start je weer met een ander dieet, maar ook dit lukt niet. Dit noemt men het jojo effect.

Welk effect heeft het jojo effect op je lichaam?

Deze cirkel van afvallen, aankomen en weer afvallen is niet goed voor je lichaam. Iedere keer als je opnieuw in een jojo cirkel komt zal je vermogen om vet te verbranden afnemen, totdat je een niveau hebt bereikt dat afvallen zelfs praktisch onmogelijk wordt.

Maar je hoeft niet op te geven. Door een verstandig dieet toe te passen, je eetgewoonten te veranderen en te bewegen zal je uiteindelijk weer beginnen met gewicht te verliezen.

Ben je een jojo diƫter? Dan zal je, eenmaal je ideale gewicht bereikt, deze gezonde gewoonten en lichaamsbeweging moeten volhouden voor de rest van je leven.

Voorkomen is dus beter dan genezen!

Tagged with:  
Share →