Het Dukan dieet is een steeds populairdere manier om af te vallen, veel mensen beginnen zich dan ook af te vragen of er ook nadelen zijn verbonden aan het dieet. Pierre Dukan heeft te maken met aanhangers, maar anderzijds ook mensen die zijn methode afbreken en beweren dat er veel nadelen aan verbonden zijn. Laten we hier verder op in gaan.

Zoals je ondertussen wel weet is het Dukan dieet een proteïnendieet. Daarom hoor je vaak dat het dieet belastend is voor de nieren. Het is enkel tijdens de eerste fase dat je enkel proteïnen mag eten, en deze duurt maximum 10 dagen. Dit kan dus onmogelijk blijvende gevolgen hebben op je gezondheid.

Nog een nadeel waar men vaak van spreekt is hoofdpijn. Dit komt door de overschakeling die je lichaam moet maken en er zijn dus inderdaad mensen die in het begin last hebben van hoofdpijn. Het is dan belangrijk om voldoende te blijven drinken. Als je lichaam deze omschakeling gewoon wordt (na maximum een week) zijn de klachten voorbij.

“Van het Dukan dieet krijg je diaree”.
Diarree is vaak een reactie op een veranderd eetpatroon, en zodra je lichaam gewend is aan deze nieuwe voedingswijze zal het probleem zichzelf oplossen. Het kan wel zijn dat bij proteïnendiëten, zoals het Dukan dieet, diarree ook kan wijzen op lactose-intoleratie. Dit betekent dat het dieet niet geschikt is voor jou, ga hiervoor langs bij je huisdokter.

Het hebben van een slechte adem wordt ook genoemd als probleem. Dit is logisch te verklaren: omdat je in een fase van vetverbranding zit, komen er allerhande afvalstoffen vrij en die zorgen ervoor dat je adem slecht kan gaan ruiken. Om dit tegen te gaan kan je suikervrije kauwgom of mondspray gebruiken of simpelweg vaker je tanden poetsen. Ook dit probleem gaat vanzelf weer voorbij.

Conclusie:
Er zijn geen echte nadelen bij het Dukan dieet. Het dieet is immers ontwikkeld door dr. Dukan die weet waarover hij spreekt.  Je kan het Dukan dieet zonder enig probleem uitproberen.

Tagged with:  
Share →